Waarom boekhouden?

Wil je in de complexe, snel wijzigende wetgeving van het boekhouden het overzicht behouden? Dan is het, zeker vandaag, een noodzaak om als starter of gevestigde onderneming beroep te doen op een expert.

Jaarlijkse opvolging van uw cijfers

Het bepalen van je bedrijfsresultaten op het einde van het jaar is een verplichting: eenmaal per jaar moet een zelfstandige fysieke persoon een exploitatierekening maken om mee te sturen met de aangifte van de personenbelasting.

Werk je via een vennootschap? Het Wetboek Vennootschappen verplicht je een balans en resultatenrekening op te maken van je vennootschap. Dit document vormt de basis voor het invullen van je aangifte vennootschapsbelasting, evenals het indienen van de jaarrekening afhankelijk van de vennootschapsvorm, bij de Nationale Bank van België.

Tussentijdse evaluatie

Zowel voor fysieke personen als vennootschappen is het belangrijk om gedurende het jaar de financiële situatie op te volgen. Zo krijg je een idee van de geraamde belastingen op het einde van het jaar, en de te nemen beslissingen om deze te verminderen.

Daarnaast krijg je via die tussentijdse evaluaties een klaar zicht op je resultaten, bruto winstmarge, te betalen sociale bijdragen, voorafbetalingen, etc. Bovendien zie je zo ook of het aangewezen is te investeren.

Vergelijkende analyses geven je meer duidelijkheid over de evolutie van je activiteit over de jaren heen.

Samenzitten

Om tot het beste financiële resultaat voor je bedrijf te komen, is het belangrijk dat je BlueGround-expert samen met jou de balansen overloopt. Dat gebeurt dan ook op regelmatige basis, zodat we je aandacht kunnen vestigen op bepaalde punten.

Vlotte verwerking

Een groot deel van het werk van de boekhouding zit in het verwerken van de facturen en andere sociale documenten. Als je dat wenst, kan je dat deels of volledig zelf doen. Hiervoor stellen wij jou verschillende softwarepakketten voor die compatibel zijn met de onze.

 

Plan je eerste afspraak

Hans Hermans, Groep Generalfrein Stappers bvba

 

"Onze sector, de verkoop van auto-onderdelen en garage-equipement, is vandaag niet de gemakkelijkste. Omdat wij veel zelf doen – wij hebben een eigen boekhoudster – is het belangrijk om 100% op iemand te kunnen rekenen. Onze BlueGround-expert is eigenlijk meer onze supervisor, in de goede zin van het woord. Hij geeft constructieve raad, denkt mee vooruit en is inventief op vlak van fiscaliteit en boekhouding. Hij is onze vertrouwenspersoon waarmee we een tiental keer per jaar overleggen om de status van de onderneming op te volgen."

Jean Leclercq, Brucargo

 

"In 1987 startte ik met mijn zaak die snel groeide... ik had een accountant/belastingconsulent nodig die me kon begeleiden in de evolutie van mijn onderneming. Wat me opvalt in de samenwerking met BlueGround is hun empathie. Ze stellen zich in jouw plaats en geven advies, zowel voor mijn privézaken als voor mijn business. Dat menselijke aspect vind ik heel belangrijk, daarom noem ik BlueGround niet mijn fiscalist, maar een partner. Recentelijk bijvoorbeeld liet ik de aandelen van mijn vennootschap over en BlueGround heeft mij door heel deze procedure zeer efficiënt begeleid.  De toekomstige aandeelhouder was aangenaam verrast door de pro-activiteit van de expert van BlueGround en heeft gevraagd de samenwerking na de overname te kunnen verderzetten."