We helpen onze klanten bij de meest complexe bedrijfsproblemen, van strategie tot implementatie.
We geven advies & voeren uit.

Zo kan jouw bedrijf opereren in de markt van vandaag en gelanceerd worden in de markt van morgen.

"Externe brillen kunnen versneld
waarnemen, detecteren,
veranderen en implementeren".

Mogelijke uitdagingen

Uitbreiden

Uitbreiden Volg je je buikgevoel of pak je de zaken beredeneerd aan? Wij maken graag een risicoanalyse, in functie van jouw groeiplannen. Dat scheelt in kopzorgen, en gemoedsrust.

Reorganiseren

Reorganiseren Je voelt dat er zand in de motor zit, dat de machine sputtert. Hoe krijg jij je organisatie terug “lean and mean”? Onze ervaring in crisismanagement komt ongetwijfeld goed van pas.

Groeien

Groeien Niemand heeft een glazen bol, maar echte ondernemers maken plannen. Waar wil jij staan binnen 5 jaar? En hoe denk je dit te bereiken? Tijd voor een objectief klankbord.

Overnemen

Overnemen Een concurrent overnemen vergt moed, tact, empathie en doortastendheid. En dan hebben we het nog niet over de cijfers. Redenen genoeg om er een specialist bij te halen.

Consolideren

Consolideren Te snel en te hard gegroeid? Of simpelweg het gevoel dat jouw “overhead” te zwaar is geworden? Laat ons uitzoeken hoe we op efficiënte wijze kunnen consolideren.

Overlaten

Overlaten De tijd is rijp; de knop omgedraaid. Je wil jouw bedrijf overlaten. Hou je rekening met de belangen van alle betrokkenen? Wij begeleiden je graag op weg naar een integere beslissing.

Bemiddelen

Bemiddelen Onenigheid in jouw bestuur of bij de aandeelhouders werkt verlammend voor het bedrijf. Als neutrale bemiddelaar brengen we een discussie terug tot de essentie, faciliteren we het doorhakken van knopen.

Innoveren

Innoveren Marges die steeds meer onder druk staan, omzetcijfers die teruglopen. Je wil vernieuwen om het tij te keren. Innoveren, vaak met kleine dingen, is de enige manier om als bedrijf te overleven.

Change

Change Verandering is de enige constante. En toch is het vaak een moeizaam proces. Zit het plan goed? Wordt het voldoende gedragen? Laat ons even kijken hoe we die trein in beweging krijgen.
"La difficulté pour aller de Vilvorde à Hong Kong, ce n’est pas d’aller à Hong Kong, c’est de quitter Vilvorde." Jacques Brel

Hoe doen we dat?

De BlueGround consultants integreren kennis en expertise van de verschillende onderdelen van jouw organisatie: personeelszaken, je management & Raad van Bestuur, de bedrijfsstrategie & dagdagelijkse organisatie tot de technologie die je inzet. Die passen we toe op de sector en zetten we in voor jouw business én organisatie.

2 pijlers

Strategie

Van visie naar werkelijkheid

Succesvolle organisaties hebben een visie: waar wil jouw bedrijf binnen 10 jaar staan? Een strategie is het plan om die visie werkelijkheid te maken. Bij BlueGround coachen we je organisatie om de omzet en prestaties te verbeteren en de uitdagingen van je lange termijn doelen te herkennen.

Operations

Naar een goed geoliede machine

Operations: dat is het omzetten van je strategische voornemens in de praktijk. BlueGround begeleidt je organisatie bij het verhogen van de winstgevendheid en productiviteit. Met jouw core business als uitgangspunt verbeteren wij je service, vereenvoudigen wij de lopende processen & verminderen we jouw kosten.